Kemi

HJÆLP - Opløselighed af kaliumhydrogenphthalat

13. marts 2014 af MAUW123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogen som kan hjælpe mig med at gribe disse opgaver an ?

I et eksperiment finder man, at der er følgende sammenhæng mellem den
aktuelle stofmængdekoncentration af kaliumioner og den relative intensitet,
I, der måles i flammeemissionsspektrofotometret
I = 9,94·105 M-1 · [K+] + 4,3
En mættet opløsning af kaliumhydrogenphthalat, som har temperaturen
22,4 oC, fortyndes 2500 gange og undersøges nu ved flammeemissionsfotometri.
Den relative intensitet af den fortyndede opløsning måles til 192.

a) Beregn den aktuelle stofmængdekoncentration af kaliumioner i
den mættede opløsning af kaliumhydrogenphthalat.
Man kan se bort fra hydronolyse (protolyse) af hydrogenphthalat i vand.

b) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten (opløselighedsproduktet)
for reaktion I ved 22,4 oC.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2014 af mathon

                                     \small 192 = \left (9,94\cdot ·10^5 \; M^{-1} \right ) \cdot · [K^+] + 4,3

                                     \small [K^+]_{fort} =\frac{\left (192 - 4,3 \right )}{9,94\cdot 10^5\; M^{-1}} =1,88833\: M

a)
                                     \small [K^+]=\left (1,88833\: M \right )\cdot 2500 = 0,472\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2014 af mathon

b)
                I den mættede opløsning
                er 
                                       [kaliumioner] = [hydrogenphthalat] = s

      hvorfor opløselighedsproduktet Ksb
      ved 22,4°C er

                                       s2 = Ksb

                                                  Ksb = (0,472 M)2 = 0,2228 M2

                                       


Svar #3
14. marts 2014 af MAUW123 (Slettet)

tusind tak ! :)


Skriv et svar til: HJÆLP - Opløselighed af kaliumhydrogenphthalat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.