Matematik

Løning af ligninger

13. marts 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle der vil hjælep mig med vedhæftede ligninger?

de skal løses med hensyn til x


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2014-03-13 kl. 20.48.44.png

3. Vend begge brøker på hovedet.

4. Gang ligningen med 10 og isoler x

5. Gang ind i parenteserne og isoler x.

6. Gang parenteserne ud, saml led med på den ene side, og isoler x.


Svar #2
13. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

3. hvordan kan jeg bare vende begge brøker på hovedet og hvordan hjælper det?

5. jeg får x til et mærkeligt tal, hvad får du det til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

3. Hvis a/b = c/d , gælder der også b/a = d/c . Vender man 1/x på hovedet, får man jo x .

5. Vis, hvordan du finder et mærkeligt tal.


Svar #4
13. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

3. så svaret er bare x/1=a/b?

5. se vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

3. Ja.

5. Din fejl er, at du ikke ganger parentesen på højre side korrekt med -4 .

        (-4)·(-3x) = ...


Svar #6
13. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

3. men er x/1=x?

5. ahh, tak!

6. er opgave 6 rigtig - se vedhæftede fil


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

3. Ja, ethvert tal divideret med 1 er tallet selv.

6. De sidste to ligninger er forkerte. Det er rigtigt hertil

x2 + 6x + 9 = x2 -10x + 25 .

Saml nu alle led med x på venstre side, og alle rene tal på højre side.

Alternativt kan man benytte en kvadratsætning til at reducere:

(x+3)2 = (x-5)2 , dvs.

(x+3)2 - (x-5)2 = 0 , eller

(x+3 + x-5)·(x+3 -(x-5)) = 0 , eller

(2x -2)·8 = 0 , eller

2·(x-1)·8 = 0


Svar #8
13. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

3. hvordan vil du forklare hvad der sker med ord?

6. Hvad ville du selv gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

3. Man ganger med ax og dividerer med b.

6. Hvad jeg selv ville gøre kan du læse i #7 .


Svar #10
13. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

3. hvis du skulle forkalre hvad jeg har gjort i denne opgave, hvad ville du så skrive? (se mi  opgave i vedhæftede fil)

6. men jeg forstår ikke hvad jeg skal skrive?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

3. Se #9

6. Du kan jo fortsætte, hvor du slap

x2 + 6x + 9 = x2 -10x + 25 , dvs.

16x = 16


Svar #12
13. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Løning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.