Matematik

Bestem tallene a og b i maple

15. marts 2014 af KlaraJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften. Jeg har en opgave, som jeg slet ikke kan finde ud af den lyder; 

Tabellen viser sammenhørende værdier af løbedistance og den tid, det tager en kondiløber at løbe distancen. 

Løbedistance (km)                                                       5                10                15                20
Løberens tid på distancen (sekunder.)                      1024          2136            3282            4453


I en model antages det, at kondiløberens tid som funktion af distancen er af typen
                      
                          f(x) = b*x^a

Hvor x er distancen (målt i km), og f(x) er kondiløberens tid (målt i sekunder)

a) Bestem tallene a og b 

b) Bestem vha. f kondiløberens tid på en maraton, som er 42,195 km.

Tror at jeg har styr på b'eren. Er det ikke bare X:=(5,10,15,20) Y:=(1024,2136,3282,4453)   og derefter PowReg(X,Y) ?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lav regression med en potensmodel.


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b i maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.