Matematik

hjæælp

16. marts 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle 

jeg skal have hjælp til opgave 11 a, jeg ved ikke om jeg først skal differentiere forskriften og sætte den differentierede ind i solve eller om jeg skal starte med at skrive solve(x^4+2x^3-11x^2-12x+36=0,x)?

mange hilsner

Mie

Vedhæftet fil: Stx B 24. maj 2011.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af mathon

du skal begynde med
                                      solve(x^4+2x^3-11x^2-12x+36=0,x)

for at finde nulpunkter for f(x).
                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Til løsning af ligningen f(x) = 0 kan man benytte, at mulige heltallige rødder i polynomiet er de heltallige divisorer konstantleddet 36, dvs man skal undersøge ±1 , ±2 , ±3, ±4, ±6, ±9, ±12, ±18 og ±36 . Man ser, at -3 og 2 er rødder, og at

        f(x) = x4 + 2x3 -11x2 -12x +36 = (x+3)2·(x-2)2


Skriv et svar til: hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.