Matematik

Rumgeomeri?

17. marts 2014 af ItaloLove (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Pakkens dia- meter D = 11cm , højden h = 2cm .Ostene er alle lige store, med en grundflade der har form som et cir- keludsnit. Der er 8 oste

Hver ost er pakket ind i folie. Beregn hvor mange cm2 folie der skal an- vendes til indpakning af en ost, når der medregnes et tillæg på 15%." 

Hvordan kan jeg regne ud hvor meget folie der skal til?

- På forhånd Tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af Hr. Kræmer (Slettet)

Her skal du regne overfladearealet ud af en cylinder med radius r=5,5cm og højden h=2cm.
Når du har regnet hele overfladearealet ud, skal du gange dette med 1,15 for at få det endelige cm2 folie der skal benyttes til opgaven.

Benyt derfor: ((2* areal af cirkel (top og bund) ) + (omkreds af cirkel*højden) )* 1,15


Svar #2
17. marts 2014 af ItaloLove (Slettet)

Okay det kan jeg godt forstå. Tak! :-)


Skriv et svar til: Rumgeomeri?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.