Matematik

Ligningssystem

17. marts 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der har mulighed for at forklare mig hvordan man løser et ligningssystem som det vedhætede billede viser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af mathon

          I:   4x + 5y = 13
         II:   5x - 5y = 5                 adder I og II

               9x = 18
                x = 2                         som indsat i    x - y = 1
giver
               2 - y = 1
               y = 1

      


Svar #2
17. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

hvorfor x-y=1?


Svar #3
17. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

ikke noget hahaha dumme mig


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2014 af mathon

fordi
Skærmbillede 2014-03-17 kl. 17.11.30.png


Svar #5
17. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

men... y skal da ikke give 1? skal det ikke være -1?


Svar #6
17. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Okay nu kan jeg godt se y skal give 1, men jeg får y til -1 


Svar #7
17. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

for der står jo 2-y=1 også skal du da isolere y?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2014 af mathon

           2 - 1 = y


Svar #9
17. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Nej hvad? jeg forstår det slet ikke nu. Hvor er det overhovedet 5x-5y=5 kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. marts 2014 af mathon

                    x-y=1                      multipliceret med 5
giver
                    5x-5y=5


Svar #11
17. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men hvorfor med 5???


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. marts 2014 af mathon

…fordi der i #1 anvendes modsatte koefficienters metode.


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.