Matematik

eksponentiallfunktioner

17. marts 2014 af leguanhalen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber der er nogle der kan hjælpe mig med de her 4 spørgsmål

en eksponentialfunktion er givet ved g(x)=b*a^x har en fordoblingskonstant på 10 uger. med hvor mange procent vokser denne funktion pr. uge?

for en eksponentialfunktion h gælder at funktionsværdien h(x) øges med 75% når x får en tilvækst på 12. Bestem fordoblingskonsonanten,

en eksponential funktion er givet ved f(x)=7,2*0,82^x. bestem halveringskonstanten

en eksponentielt aftagende funktion g(x)=b*a^x har en halveringskonstant på 6 timer. med hvor mange procent aftager denne funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Man har så (1+r)10 = 2 .

2) h(x+12) = 1,75·h(x) , med h(x) = b · ax . Bestem nu a og derefter fordoblingskonstanten (ikke fordoblingskonsonanten).

3) x1/2 = log(1/2) / log(a)

4) Spørgsmålet er ikke præcist defineret.


Svar #2
17. marts 2014 af leguanhalen (Slettet)

tusind tak.


Skriv et svar til: eksponentiallfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.