Matematik

Harmonisk svingning

17. marts 2014 af asdfghjks (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

Funktionen f(t) er en harmonisk svingning med svingningstid 7.23 s, amplitude 4.12, vinkelhastighed 0,86906 og maksimum 9.74.

Så skal jeg opskrive en forskrift for denne svingning - mit bud er f(t) = 4,12 · sin (0,86906 · t). Men jeg er meget i tvivl. Hvad siger I? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af mathon

                          f(t) = A\cdot sin(\omega \cdot t+\varphi _o)

                          f(t) = 4,12\cdot sin\left (\frac{2\pi }{7,23\: s} \cdot t+\varphi _o \right )+5,62

                          f(t) = 4,12\cdot sin\left (\left ( 0,86904\: s^{-1} \right ) \cdot t+\varphi _o \right )+5,62


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2014 af mette48 (Slettet)

Såvidt jeg kan se mangler du at lægge noget til, så du når maksimumsværdien 9.74


Svar #3
17. marts 2014 af asdfghjks (Slettet)

#1 - er det ikke også det jeg har gjort? :) 

#2 - ja, det er det jeg er i tvivl om. Jeg ved ikke hvor jeg skal lægge det til henne :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2014 af mette48 (Slettet)

Se i #1 mathon har været inde og rette sit svar, så han nu har det sidste led med


Svar #5
17. marts 2014 af asdfghjks (Slettet)

Hvor kommer 5,62 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2014 af mathon

                 …det der mangler fra 4,12 til 9,74


Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.