Matematik

Differentialkvotient

26. november 2005 af sundancekid (Slettet)
Hej!

Jeg vil bare høre om der ikke er nogen der kan hjælpe mig med at bestemme f'(x) for funktionen:
f(x)= 1 / (x-2)


tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jo, det kan jeg godt, men prøv selv at kom med et forslag først. Brug kvotiensreglen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Differentialkvotienten til en funktion af typen 1/g(x) er givet ved:

-g'(x)/(g(x))^2.

I dit tilfælde er g(x)=x-2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
kvotiensreglen --> kvotientreglen.

Svar #4
26. november 2005 af sundancekid (Slettet)

Jamen altså ville selv tro at det f'(x) = - 1 / x^2
for antog 2 til at være en konstant = 0
Men det passede ikke ind i ligningen, så ville lige høre.

#Waterhouse:
Skal bare lige høre om jeg forstår dig rigtigt, mener du at splitte funktionen op til to nye funktioner, eller hvorledes..? (tror det forvirer mig lidt det med g(x) :P )

Men tak fordi i gad svare

Svar #5
26. november 2005 af sundancekid (Slettet)

hehe når. det kom der jo ik videre mere ud af

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Du skal bare gøre som der står i #2: Sæt f(x) = x-2 og g(x) = 1/f(x), så er

d[g(x)]/dx
= -(d[f(x)]/dx)/(f(x))^2
= -1/(x-2)^2

Svar #7
26. november 2005 af sundancekid (Slettet)

Okay! super tak!

Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.