Fysik

Kosmologi og stjerner

19. marts 2014 af amalieelisabeth93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I p-p processen indgår i alt 4 protoner, idet nettoreaktionen er 4*11He--> 42He+2*01e+2*v

Protonens masse: mH=1,00727647 u

Heliumkernens masse:mHe=4,00150608

Elektronens masse:me=5,4858*10-4 u

Her kommer spørgsmålet:

Beregn processens Q-værdi Q=-Δm*c2  i enheden Joule samt den frigivne energi pr. fusionerende proton.

Tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven knytter sig jo tæt op til det f8rste spm. i den anden tråd med samme opgaveindledning

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1458283


Skriv et svar til: Kosmologi og stjerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.