Matematik

Regneregler

19. marts 2014 af Banff (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa :-)

Nogen der kan hjælpe mig med at regne det sidste, det er eksponenten som er en brøk der driller mig, hvilke regneregler jeg kan bruge

Vedhæftet fil: Alm. regneregler.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af peter lind

i tallet uden for parentesen kan du forkorte i tæller og nævner med 4 Det giver 8/27 = (2/3)3. omskriv dette til en potens af 3/2 ved brug af (an)m = an*m  Derefter kan du gange ind i parentesen


Svar #2
19. marts 2014 af Banff (Slettet)

Jeg er næsten med :-) 2*2*2=8 og 3*3*3=27, men hvad er mit grundtal a ? Er det (2/3)^3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af peter lind

Hvis du sammenligner med #1 skal du have at m=3/2. Hvad skal n så være for at det passer ?


Svar #4
20. marts 2014 af Banff (Slettet)

:-) det kan jeg ikke se, nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2014 af peter lind

hvis n=2  m=3/2 er n*m = 3


Svar #6
20. marts 2014 af Banff (Slettet)

Hvad er grundtallet a ? Jeg ved at brøken/potensen skal give 1, efter hvad jeg kan se ud af lommeregner resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2014 af peter lind

Du skal omskrive (2/3)3 så du får  potensen 3/2


Svar #8
22. marts 2014 af Banff (Slettet)

En anden løsning, se vedhæftet PDF.

Vedhæftet fil:Løsning.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. marts 2014 af peter lind

Den går ikke. Hvad hvis 9x+4 ≠ 1


Svar #10
22. marts 2014 af Banff (Slettet)

Hhmmm ja det kan jeg godt se, men omvendt er det, det resultat lommeregneren kommer frem med ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. marts 2014 af peter lind

Brug hellere at (2/3)3 = (2/3)2*(3/2)


Skriv et svar til: Regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.