Matematik

Andengradspolynomium

19. marts 2014 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
Jeg skal løse en opgave, der lyder således:
Et andengradspolynomium f har rødderne r1=-3 og r2=2 og desuden er f(1)=-8.
a) Bestem forskriften for f:
b) Bestem derefter funktionsværdierne f(-1), f(0) oog f(2).*
Jeg kan ikke helt komme i gang, håber i kan hjælpe mig.
Tak på forhånd!
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2014 af mathon

                       f(x) = ax2 + bx + c = y = a(x+3)(x-2)
    og                                               y = a(x+3)(x-2)
                                                      -8 = a·(1+3)·(1-2)

                                  

                       


Svar #2
19. marts 2014 af Mathildeeee (Slettet)

Tusind tak :)
Men kan du prøve at forklare det med ord?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2014 af mathon

Når et andengradspolynomium har to rødder α og β,
kan det faktoriseres:

                                      f(x) = y = ax2 + bx + c = a·(x-α)·(x-β)


Svar #4
19. marts 2014 af Mathildeeee (Slettet)

nåårh, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.