Kemi

Beregning af forventet forbrug

19. marts 2014 af larsen148 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har udført et forsøg hvis formål er at bestemme indholdet af ascorbinsyrer. Vi har efterfølgende skulle skrive en rapport om forsøget og et af spørgsmålene vi skal svare på lyder således:

"Beregning af forventet forbrug 0,00500 M diiod, under forudsætning af at juicen indhold af C-vitamin var på 25 mg/100 mL"

Hvis man skulle "oversætte" det, ville det så være det samme som at finde stofmængden af diiod?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2014 af kuerten15

Det kan både være stofmængde eller volumen.

C6H8O6 + I2 ---> C6H6O6 + 2 I- + 2 H+

Heraf ses, at ascorbinsyre og I2 reagerer i forholdet 1:1, dvs. n(I2) = n(ascorbinsyre).

25 mg/100 mL = 0,025 g / 0,1 L = 0,25 g/L ascorbinsyre

0,25 g ascorbinsyre = 0,25 g / 176,12 g/mol = 0,00142 mol = 1,42 mmol --> 1,42 mmol/L.


Skriv et svar til: Beregning af forventet forbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.