Matematik

vektorfunktoner omdrejning

20. marts 2014 af lenski-xD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har givet et spørgsmål:  Bestem hvor langt gæsten bevæger sig i løbet af én omdrejning i karusselen.

- Hvordan udregner jeg dette? (opgaven er vedhæftet, det drejer sig om opgave. 2b)

Vedhæftet fil: matematik.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af peter lind

Du skal bruge  den formel, der står lige over spørgsmålet


Svar #2
20. marts 2014 af lenski-xD (Slettet)

Ja, og det forstår jeg ikke :-) Hvad skal jeg lige gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt parameterfremstillingen for r(t) = [x(t) , y(t)] til at beregne x'(t) og y'(t) og indsæt det så i integralet der udtrykker kurvelængden.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2014 af mathon

                                   \vec{v}(t) =\frac{\mathrm{d} \vec{r}}{\mathrm{d} t}\: =\: \begin{pmatrix} -\frac{5}{2}sin\left ( \frac{1}{2}t \right )-4sin(2t)\\ \frac{5}{2}cos\left ( \frac{1}{2}t \right )+4cos(2t) \end{pmatrix}


Skriv et svar til: vektorfunktoner omdrejning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.