Kemi
titrering af saltsyre
26. november 2005 af
Snemanden (Slettet)
Hejsa.
Sidder og laver lidt kemi, hvortil jeg har svaret på nogle spørgsmål. Håber der er en, som lige vil tjekke dem igennem og meget gerne tilføje noget. - Jeg har også spørgsmål :=)
Det er forresten over et forsøg, vi har lavet, hvor vi titrerede en ukendt koncentration saltsyre med en natriumhydroxidopløsning.
1) Marker ækvivalspunktet på titrerkurven (jeg har tegnet denne på millimeterpapir).
Svar: Skal jeg ikke bare markere der, hvor kurven er lodret? Men når vi har med en stærk syre at gøre, vil ækvivalenspunktet så ikke altid være 7, og når det er en svag syre, vil den være over 7. - Og hvorfor egentlig det?
2)Beregn stofmængden af NaOH.
Jeg bruger vel bare denne formel:
n = V*c
Sidder og laver lidt kemi, hvortil jeg har svaret på nogle spørgsmål. Håber der er en, som lige vil tjekke dem igennem og meget gerne tilføje noget. - Jeg har også spørgsmål :=)
Det er forresten over et forsøg, vi har lavet, hvor vi titrerede en ukendt koncentration saltsyre med en natriumhydroxidopløsning.
1) Marker ækvivalspunktet på titrerkurven (jeg har tegnet denne på millimeterpapir).
Svar: Skal jeg ikke bare markere der, hvor kurven er lodret? Men når vi har med en stærk syre at gøre, vil ækvivalenspunktet så ikke altid være 7, og når det er en svag syre, vil den være over 7. - Og hvorfor egentlig det?
2)Beregn stofmængden af NaOH.
Jeg bruger vel bare denne formel:
n = V*c
Svar #1
26. november 2005 af Snemanden (Slettet)
Og til beregning af HCl-opløsningens koncentration benytter jeg:
c = V/n idet n_HCl må være lig med n_NaOH ved ækvivalenspunktet.
3) Endelig skal jeg beregne en masse pH-værdier.
pH_ren syreopløsning = pH = -log(c_s) = -log(0,76) = 1,12
pH ved 5 mL = -log(c_s) = -log(0,76) = 1,12
pH ved 15 mL = -log(c_s) = -log(0,76) = 1,12
pH ved 25 mL = 14-pOH = 14 - log(c_b) = 14 - log(0,1) = 15
Den sidste må være forkert, men ifølge min tegning er det en stærk base med pH på 12,5..!
På forhånd mange, mange tak :)
c = V/n idet n_HCl må være lig med n_NaOH ved ækvivalenspunktet.
3) Endelig skal jeg beregne en masse pH-værdier.
pH_ren syreopløsning = pH = -log(c_s) = -log(0,76) = 1,12
pH ved 5 mL = -log(c_s) = -log(0,76) = 1,12
pH ved 15 mL = -log(c_s) = -log(0,76) = 1,12
pH ved 25 mL = 14-pOH = 14 - log(c_b) = 14 - log(0,1) = 15
Den sidste må være forkert, men ifølge min tegning er det en stærk base med pH på 12,5..!
På forhånd mange, mange tak :)
Svar #3
26. november 2005 af Snemanden (Slettet)
Hvad er det egentlig, der gør, at den lige pludselig går fra at være en syre til en base?
Skriv et svar til: titrering af saltsyre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
