Matematik

Integralregning

20. marts 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med disse to opgaver:

Screen Shot 2014-03-20 at 21.39.36.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Screen Shot 2014-03-20 at 21.39.36.png

c) f) Benyt ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 . e2 er blot en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2014 af mathon

c)
              

           \int_{1}^{e}x^{e}dx =\left [\frac{1}{e+1}\cdot x^{e+1} \right ]_{1}^{e}=\frac{1}{e+1}\cdot \left (e^{e+1}-1^{e+1} \right ) =\frac{e^{e+1}-1}{e+1}


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2014 af mathon

f)  

                                                \int_{\frac{1}{2}}^{1}e^2\cdot x^{-3}dx = e^2\cdot\int_{\frac{1}{2}}^{1} x^{-3}dx     


Svar #4
21. marts 2014 af inddd (Slettet)

Mange tak, men forstår ikke hvordan man skal gå videre med f'eren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4. Find en stamfunktion til x^-3 og indsæt grænserne.

Svar #6
21. marts 2014 af inddd (Slettet)

Hvad bliver der af e2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2014 af mathon

f)\; \; fortsat
                           

      \int_{\frac{1}{2}}^{1}e^2\cdot x^{-3}dx = e^2\cdot \left [ -\frac{1}{2}x^{-2} \right ]_{\frac{1}{2}}^{1}=e^2\cdot \left (-\frac{1}{2}\cdot 1^{-2} -\left ( -\frac{1}{2}\cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{-2} \right ) \right )=\frac{3}{2}e^2


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Som nævnt i #1 er e2 blot en konstant, der kan sættes uden for integraltegnet.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.