Matematik

hjææælp!!!

20. marts 2014 af salakmisin123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kan i hjælpe med den vedhæftede opgave. Det er uden hjælpemidler.

På forhånd mange tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet funktionen  f(x) = ln(x) - x + 3 , x > 0 , og man skal bestemme monotoniforholdene for f.

Bestem først den afledede funktion f '(x) . Løs liigningen f '(x) = 0 , og bestem så fortegnsvariationen
for f '(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2014 af mathon

så du har
                     f{}'(x)= \frac{1}{x}-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2014 af mathon

monotoniforhold:
         for 0 < x < 1 er f '(x) > 0, hvorfor f(x) er monotont voksende
         for x > 1 er f '(x) < 0, hvorfor f(x) er monotont aftagende


Skriv et svar til: hjææælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.