Fysik

Termodynamik

22. marts 2014 af Cliff0910 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Hvordan kan man bestemme den tilførte varme og det tilførte arbejde for den isoterme, isobare og isokore proces?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2014 af mathon

grundligning:
                                                 dQ = n\cdot C_v\cdot dT + pdV
       som isotermt bliver:
                                                dQ = pdV

                                                 Q = n\cdot R\cdot T\cdot \int_{V_1}^{V_2}\frac{1}{V}dv

                Q = n\cdot R\cdot T\cdot ln\left ( \frac{V_2}{V_1} \right ) = p_1\cdot V_1\cdot ln\left ( \frac{V_2}{V_1} \right )=p_2\cdot V_2\cdot ln\left ( \frac{V_2}{V_1} \right )

.

       som isobart bliver:       

               dQ = n\cdot C_v\cdot dT + n\cdot R\cdot dT=n\cdot \left ( {\color{Red} C_v+R} \right )\cdot dT=n\cdot C_p\cdot dT

                                                      Q =n\cdot {\color{Red} C_p}\cdot \left (T_2-T_1 \right )

.

       som isokort bliver:       

                                                 dQ = n\cdot C_v\cdot dT

                                                 Q = n\cdot C_v\cdot \left (T_2-T_1 \right )

          

                                                                   

                       

                                                                                


Svar #2
22. marts 2014 af Cliff0910 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2014 af mathon

           C_{v}  er den molære varmekapacitet ved konstant volumen.

           C_{p}  er den molære varmekapacitet ved konstant tryk.


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.