Kemi

Elektrokemi

22. marts 2014 af Juikojhbnkk (Slettet) - Niveau: A-niveau

En galvanisk celle er sammensat af et anodekar, bestående af en stang af nikkel neddryppet i en opløsning af Ni2+(aq)-ioner, samt et katodekar, som indeholder en opløsning af Cu+(aq) og Cu2+ioner og en Pt(s) stang som elektrode. De to halvceller er forbundet med en saltbro. Cellediagrammet er angivet nedunder. Temperaturen er 25 ºC. 

Ni(s) l Ni2+ (aq, 0,0250 M) ll Cu2+(aq, 1,250 M, Cu+(aq, 0,075 M) l Pt(s)

Opskriv halvcellereaktionerne for oxidations- og reduktionsprocesserne, og beregn den elektromotoriske kraft for ovennævnte celle. 

Jeg har prøvet mig frem, men har desværre ikke været i stand til at løse ovenstående opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2014 af mathon

        Ni (s)   <--->   Ni2+ (aq)   +   2e-           Eº = -0,257 V

        Cu2+ (aq)   +   e-   <--->   Cu+ (aq)         Eº = 0,153 V

                    Ecellº = 0,153 V - (-0,257 V) = 0,41 V

                    E_{cell\; }=\: \left ( 0,41\: V \right )\: -\: \left ( \frac{0,0592\: V}{2} \right )\cdot log\left ( \frac{\left [ Ni^{2+} \right ]}{\left [ Cu^{2+} \right ]} \right )

                    E_{cell\; }=\: \left ( 0,41\: V \right )\: -\: \left ( \frac{0,0592\: V}{2} \right )\cdot log\left ( \frac{0,0250\: M}{1,250\: M} \right ) = 0,46\: V


Skriv et svar til: Elektrokemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.