Matematik

Brøker og potenser

22. marts 2014 af Banff (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa :-)

Jeg har svært ved at regne produkter med brøker og potenser.

Er der nogen der kan hjælpe, gerne med alle mellemregninger.

Vedhæftet fil: Brøker og potenser.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2014 af SuneChr

Benyt
6 = 2·3  og  9 = 32
og regnereglen
(a·b)^(p/q)  =  [a^(p/q)]·[b^(p/q)]
og
a-1 = 1/a


Svar #2
23. marts 2014 af Banff (Slettet)

Har prøvet af flere gange, men mangler et hint mere. Det da er min udfordring er at både grundtallet og eksponenterne er forskellige, så skal jeg finde en fællesnævner for a og b eller fælles eksponent for (p/q)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2014 af SuneChr

SP 2303141513.PNG

Det logiske symbol,  ⇒  skal, mere korrekt, være → (læs: "fører til").

Vedhæftet fil:SP 2303141513.PNG

Svar #4
24. marts 2014 af Banff (Slettet)

Det kniber mig at regne frem til, hvad og hvilken metode du anvender for at finde ud af hvad du skal forlænge med, for at få de 2^(19/35)*3^(4/35)


Skriv et svar til: Brøker og potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.