Matematik

Udsalg

22. marts 2014 af Celina11 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Har et par jeans der koster 500 kr og der er udsalg og der er 30 % nedsat
Hvor meget kommer det til at koste
Og tak på forhånd :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2014 af 123434 (Slettet)

500kr=100%

Nu-pris=70%

500kr=100%

1%=500/100=5

70%=5*70=350kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2014 af SuneChr

# 1
Selv om udsalgsprisen på 350 kr er korrekt, tror jeg ikke, metoden er pædagogisk rigtig på niveauet, med risiko for at komme til at lave fejl undervejs.
Den købmandsmæssige opstilling af stykket er mere i retning af:

Pris: ....................................................................  = 500,00 kr
Rabat:  30% af 500,00 kr:    30/100·500,00 kr ......  =  150,00 kr
_________________________________________________
Udsalgspris:  500,00 kr - 150,00 kr  ...................  =  350,00 kr.
_________________________________________________
                                                                                 ________


Skriv et svar til: Udsalg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.