Matematik

Fremsætning af prognose

23. marts 2014 af 13t19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået stillet denne opgave:

Fosforkoncentrationen (målt i μg fosfor pr.liter) i kruså sø faldt fra 230 i 1998 til 64 i 2005. I en model går man ud fra, at fosforkoncentrationen som funktion af tiden er eksponentielt aftagende.

a) Benyt modellen til at fremsætte en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010.

b) Fremsæt en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010, hvis man i stedet for en eksponentiel model benytter en lineær model, og kommenter resultatet.

- Er der nogen der kan hjælpe?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af 123434 (Slettet)

a)

(0, 230)  (7,64)

(x1, y1)   (x2, y2)

a=(64-230)/(7-0)=-166/7

64=-166/7*7+b

64=-166+b

b=230

y=-166/7x+230

b)

2010

er det tolvte år.

f(12)=-166/7*12+230=-328/7

Altså der er ikke mere fosfor i søen.


Svar #2
23. marts 2014 af 13t19 (Slettet)

Tak for svar :)


Skriv et svar til: Fremsætning af prognose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.