Kemi

pH - ækvivalenspunkt

23. marts 2014 af Johaca (Slettet) - Niveau: B-niveau
0,05 L af en propansyre-opløsning titreres med en 0,150 M KOH (aq) opløsning. Ved ækvivalenspunktet er der forbrugt 0,0324 L af KOH-opløsningen. Jeg har bestemt koncentrationen af propansyreopløsningen til at være 0,0974 M. Nu skal jeg så udregne pH i ækvivalenspunktet. Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

Propansyreopløsningens molaritet bør beregnes til at være 0,0972 M.

Der resterer nu 0,00486 mol CH3CH2COONa i voluminet (0,05+0,0324) L = 0,0824 L
dvs med den formelle molaritet
                                                     cb = (0,00486 mol) / (0,0824 L) = 0,059 M,
så da
pKs(CH3CH2COOH) = 4,87

                                              pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s+log(c_b) \right )

                                              pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 4,87+log(0,059) \right )

                          


Skriv et svar til: pH - ækvivalenspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.