Matematik

Mat

23. marts 2014 af abi0011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har problemer med denne opgave. Hvis der er nogle, som er venlige at hjælpe, vil det betyde meget. Tak på forhånd.

Her er opgaven:

Screen Shot 2014-03-23 at 19.53.33.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

               Beregn for hvilket xo, t(x) har minimum.

               Undersøg om afstanden mellem t(xo) og r(xo) er større end eller lig med 0,9 m.

              


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2014 af SuneChr

Undersøg
t '(x0) = - 0,004
og benyt afstandsformlen.


Svar #3
23. marts 2014 af abi0011 (Slettet)

Mange tak for hjælpen #1 og #2

Har tidligere fået at vide, at man skal  trække t(x) fra r(x) og dermed med finde minimum for den nye funktion, men er det så forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2014 af SuneChr

# 3
Det er jo ikke den vinkelrette afstand.
Læs opgaven igen.

Du skal finde afstanden imellem tangenten i (x0 ; t (x0)) og linjen med forskriften r (x)
for hvilke t '(x0) = - 0,004


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2014 af SuneChr

# 4
Tilføjelse
250 < x0 < 500        y0 = t (x0)
Bring  r (x) på normalform for at finde afstanden
afstanden = |0,004x0 + y0 + 6| / √(0,0042 + 12)


Svar #6
24. marts 2014 af abi0011 (Slettet)

Hvad skal jeg efter at have sagt t'(x0)=-0,004


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2014 af SuneChr

t '(x0) = - 0,004
Løs ligningen
10-6·(1,8x02 - 900x0 + 68000) = - 0,004
og benyt den rod x0 som ligger i intervallet ]250 ; 500[   (se Figur 12.62)
Beregn så punktet  (x0 ; t (x0)) = (x0 ; y0)
Indsæt disse i formlen for afstanden (# 5) og vurdér afstanden i forhold til 0,9 meter, som nævnt i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2014 af mathon

     x_o=407,233


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. marts 2014 af SuneChr

# 8   Nej.
x0  =  400


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. marts 2014 af mathon

#
              du har ret
                                x0  =  400      da kurveafstanden da, bliver vinkelret   :-)


Svar #11
24. marts 2014 af abi0011 (Slettet)

Hvad hvis man finder minimum af t(x) sætter den fundne x-værdi i t(x) for at finde y-værdien og dernæst bruger afstandsformellen fra punkt til linje. Kan man ikke også det? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. marts 2014 af SuneChr

# 11
Det kan man sagtens. Men det er ikke det, der spørges om i # 0.


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. marts 2014 af SuneChr

SP 2403142348.PNG

Vedhæftet fil:SP 2403142348.PNG

Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.