Kemi

Tiltrering

23. marts 2014 af jukson (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.. Mangler lidt hjælp her..

100mL H2SO4 med ukendt koncentration titreres til ækvivalenspunktet med 45mL 0.10mol/L NaOH

a) Beregn den formelle konc. af H2SO4....?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. marts 2014 af mathon

                     stofmængdeforhold
                                                             H2SO4 : NaOH  =  1 : 2  =  (1/2) : 1

                     titerligning:
                                                             (0,100 L) · cs  =  (1/2) · (0,045 L) · (0,10 mol/L)  =  0,00225 mol

                                                             cs = (0,00225 mol) / (0,100 L) = 0,0225 M                   


Skriv et svar til: Tiltrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.