Kemi

Reaktionsorden

24. marts 2014 af masofie (Slettet) - Niveau: A-niveau

2NO(g) + 2H2(g) ⇔ N2(g) + 2H2O(g) 

Med henblik på en bestemmelse af det differentiale hastighedsudtryk for reaktionen har man i fire forsøg bestemt begyndelsensværdien for reaktionshastigheden, (-d,[NO]/dt)0, for fire forskellige begyndelseskoncentrationer, som er angivet nedenfor.

Forsøg          [NO]0              [H2]0                (-d[NO]/dt)0

1                   0,0060 M        0,0010 M         1,8·10-4 M·s-1

2                   0,0060 M        0,0020 M         3,6·10-4 M·s-1?

3                   0,0010 M        0,0060 M         0,3·10-4 M·s-1?

4                   0,0020 M        0,0060 M         1,2·10-4M·s-1?

Bestemn reaktionsorden med hensyn til NO og H2 samt reaktionskonstanten i de differentierelle hastighedsudtryk. 

Er der nogen, som kan hjælpe med løsning af denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af mathon

Det generelle
udtryk er:
                                                   

                                                       v=-\frac{\mathrm{d} \left [A \right ] }{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ A \right ]^x

 hvoraf ved sammenligning
 af forsøg 4 med forsøg 3
                                                   \frac{-\frac{\mathrm{d} \left [ NO \right ]_4}{\mathrm{d} t}}{-\frac{\mathrm{d} \left [ NO \right ]_3}{\mathrm{d} t}}=\frac{1,2}{0,3}=4=\left (\frac{\left [ NO \right ]_4}{\left [ NO \right ]_3} \right )^2

 hvoraf
                                                    -\frac{\mathrm{d} \left [NO \right ] }{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ NO \right ]^{\color{Red} 2}

                                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2014 af mathon

tilsvarende for H2

hvoraf
                                                    -\frac{\mathrm{d} \left [H_2 \right ] }{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ H_2 \right ]^{\color{Red} 2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2014 af mathon

                        Reaktionen er således af 2.orden både med hensyn til NO2 og H2.


Skriv et svar til: Reaktionsorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.