Teknologi

Eksampensprojekt. Totalt uden idéer. HJÆLP!

24. marts 2014 af JesperJuhl1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Vi i min gruppe sidder i et stort problem.
Årets projektoplæg omhandler omstilling henholdvist indenfor Energi, livsstil, fødevarer og materialer.
Hvilke problemer er der indenfor disse emner? Er der nogen der kan komme med en konkret idé?
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af MaibritG

Prøv at sæt Jer sammen og lav en brainstorm på mulige problemstillinger (ikke færdige løsninger) inden for områderne, og så tag udgangspunkt i disse.
 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2014 af Kasper73

Evt. kunne i kigge efter emnet "Smart Grid", som omhandler ændringer i forhold til hvornår vi bruger energi, fx vaskemaskinen: vaske om natten i stedet for om dagen hvor fabrikker kører og der lavers mad. => Bedre udnyttelse af grundlast-værker (skal ikke stoppes/reduceres om natten) men også el fra fx vindmøller (der bliver produceret om natten) bliver udnyttet. Evt undersøge hvad det betyder at have mange el-biler til opladning om natten (ikke eftermiddag/aften) om det kan svare sig at have computere til at regne ud hvornår elprisen vil være billigst i løbet af dagen (koble udstyr til og fra =  +/- forbrug).

Hvis det skal omhandle fødevarer kunne i måske kigge på fordele og ulemper ved at reducere import af ("eksotisk") mad (CO2, "carbon footprint", miljøbelastninger (brændstof til skibe og fly (udvinding og fremstilling, bortskaffelse), malinger vs. invasive arter, økonomi), om vi i Danmark vil undvære bananer og appelsiner for et bedre "miljø")

Her er kastet nogle bolde op i luften...Grib dem eller lad være, det kunne være at det gav inspiration til noget andet... Begge omhandler omlægning af livsstil/vaner og måske materialer (indpakning/emballage (fx fremstilling ell. genanvendelse..)


Skriv et svar til: Eksampensprojekt. Totalt uden idéer. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.