Kemi

hvad er en fordelingskoefficienten

24. marts 2014 af gitzpoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med dig derude, jeg sidder egentlig med en biotek opgave, men jeg går udfra at dette spørgsmål tilhører den mere kemiske del af biotek. 

Jeg skal besvare på følgende spørgsmål: 

5.  Forklar hvorfor det er muligt at oprense capsaicin ved den benyttede separationsmetode. Inddrag figur 1 og figur 3.

i figur 1 får jeg oplyst pKOW=log([CapsiasinOctan-1-ol[Capsiasin vand] =3,4

Hvad siger dette om stoffet ? Jeg mindes ikke at jeg er stødt på dette begrab, fordelingskoefficienten, før, så hvis du har lyst til at give mig en dybere gennemgang vil jeg være rigtig glad :) 

Tak   


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af khol (Slettet)

Hvis log([Capsaicinoctan-1-ol]/[Capsaicinvand]) = 3,4 så må [Capsaicinoctan-1-ol]/[Capsaicinvand] = 103,4, hvilket blot betyder at Capsaicin er meget mere opløseligt i et organisk (upolært) opløsningsmiddel end i vand (polært).


Svar #2
24. marts 2014 af gitzpoul (Slettet)

tak, men hvis stoffet skulle have været opløsligt i vand, hvad havde værdien så været? - Jeg forstår ikke helt hvor man grænsen går, hvor er grænsen mellem polaritet er upolært ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2014 af khol (Slettet)

Det er en glidende overgang, hvis stoffet havde været polært havde brøken selvfølgelig været mindre end 1, men jeg kender ikke til nogen specifik grænse.


Skriv et svar til: hvad er en fordelingskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.