Kemi

Antabus!

24. marts 2014 af Safari13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har skrevet et spørgsmål tidligere, som lød: 

Hvor mange gram antabus kan man fremstille, hvis man har 10 g diethylamin og 10 g carbonsulfid og overskud af hydrogenperoxid, isopropanol og vand.

Fik så svaret 

''10 g ethylamin svarer til 0,137 mol og 10 g carbonsulfid (CS2) svarer til 0,131 mol, hvilket vil sige at CS2 er den begrænsende mængde. Der indgår lige dele af stofferne i det færdige produkt (antabus) i forholdet 2 : 2 (to af hver). Der kan altså dannes (0,131 mol / 2 =) 0,065 mol antabus (296,54 g/mol), hvilket svarer til

0,065 mol · 296,54 g/mol = 19,47 g''

Men er der nogen der kan forklare mig hvordan man regner ud at 10g ethylamin svarer til 0,137 mol??? og at 10 g carbonsulfid (CS2) svarer til 0,131 mol??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af khol (Slettet)

C vejer 12,01 g/ mol og S vejer 32,065 g/mol. Da CS2 består af 1 C og 2 S vejer CS2:

12,01 g/mol + 2 · 32,065 g/mol = 76,14 g/mol

10 g / 76,14 (g/mol) = 0,131 mol

Alternativt kan du søge efter stoffet på wiki, hvor der som regel opgives molvægt


Skriv et svar til: Antabus!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.