Matematik
Isolerer
27. november 2005 af
Misser (Slettet)
Hej jeg kan simpelthen ikke få det til at passe når jeg skal isolere x i denne ligning:
16200 = 17550 - 30x - (72900/x)
Er der nogle der ved hvordan jeg skal gøre det.
16200 = 17550 - 30x - (72900/x)
Er der nogle der ved hvordan jeg skal gøre det.
Svar #1
27. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
16200 = 17550 - 30x - 72900/x
Du ganger igennem med x:
16200x = 17550x - 30x^2 - 72900
Og så er det en helt almindelig andengradsligning, hvis vi forudsætter at x er forskellig fra 0.
Du ganger igennem med x:
16200x = 17550x - 30x^2 - 72900
Og så er det en helt almindelig andengradsligning, hvis vi forudsætter at x er forskellig fra 0.
Svar #2
27. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Der er ingen løsning i de reelle tal.
Kanske vi måtte se opgaveformuleringen?
//Epsilon
Kanske vi måtte se opgaveformuleringen?
//Epsilon
Skriv et svar til: Isolerer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
