Matematik

Mat: Omskrivning

27. november 2005 af Ida1234 (Slettet)
Jeg skal omskrive følgende til en ligning:

x = t^3+1
y= 4t-2t^2

Nogen der kan hjælpe.. Har prøvet at isolere t men det går lidt i skvader og man kan jo ikke bruge lige store koeffecienter da t er i forskellige grader vel?

Svar #1
27. november 2005 af Ida1234 (Slettet)

Forresten en til lingning jeg heller ikke kan løse..

Hvordan løser man at sin(t)=(t^2)-4??

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Jeg antager, at du skal udtrykke y som funktion af x. Dette kan gøres ved at udtrykke t ved x i den øverste ligning og dernæst indsætte i den nederste.

#1:
Den kan ikke løses analytisk; t indgår både kvadratisk og med sinus. Hvad bliver du bedt om i opgaveteksten?

//Epsilon

Svar #3
27. november 2005 af Ida1234 (Slettet)

Også lige en ting til.. Kan 12 + sqrt 48 omskrives til noget mere præcist..

Svar #4
27. november 2005 af Ida1234 (Slettet)

Okay tak det vil jeg prøve.. #2: Jeg har oprettet en diskussion om den opgave den hedder Mat: dobbeltpunkt..

Tak for hjælpen

Svar #5
27. november 2005 af Ida1234 (Slettet)

Kan det så passe at #0 bliver:

(3x^(1/3))-(2x^(2/3))=y

Jeg fik t=x^(1/3)-1 også indsatte jeg det i y og fik ovenstående..

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Hvad er mere præcist end det? :)

Men hvis du finder det underholdende at omskrive rodudtryk, så kan du da godt skrive, at

12 + sqrt(48) = 4(3 + sqrt(3))

Find ud af hvorledes.

#5:
Det er ikke helt korrekt. Man har, at

t = (x-1)^(1/3)

Bemærk, at dette _ikke_ er det samme som x^(1/3) - 1. Med henvisning til det første indlæg må vi altså have, at

y = 4(x-1)^(1/3) - 2(x-1)^(2/3).

//Epsilon

Skriv et svar til: Mat: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.