Kemi
oxidationstal
27. november 2005 af
axell (Slettet)
Jeg bliver bedt om at finde oxidationstallet for aluminiumion ud fra et dannet antal mol hydrogen og mængden af aluminium brugt sammen med hcl for at danne hydrogen.
I min bog står der, at oxidationstallet er det samme som antallet af elektroner.
Hvilket også stemmer her:
Reaktionsskemaet ser sådan ud, tror jeg:
Al + HCl -> AlCl3 + H2
x+3*(-1)=> x=3, altså i dette tilfælde Al+ = III
Hvad har så antal mol med oxidationstallet at gøre?
I min bog står der, at oxidationstallet er det samme som antallet af elektroner.
Hvilket også stemmer her:
Reaktionsskemaet ser sådan ud, tror jeg:
Al + HCl -> AlCl3 + H2
x+3*(-1)=> x=3, altså i dette tilfælde Al+ = III
Hvad har så antal mol med oxidationstallet at gøre?
Svar #1
28. november 2005 af axell (Slettet)
Er det virkelig så svær en opgave at ingen kan hjælpe.
Kan oplyse at der er 20 mol Hydrogen
og 0,010 mol aluminium.
Det afstemte skema må hedde
3HCl + Al -> AlCl3 + H3
Kan oplyse at der er 20 mol Hydrogen
og 0,010 mol aluminium.
Det afstemte skema må hedde
3HCl + Al -> AlCl3 + H3
Svar #2
19. december 2006 af indir (Slettet)
Nu skulle jeg lige til at svare, men nu har jeg set at det er en gammel spørgsmål fra 2005, så det er nok ligegyldigt nu.
Skriv et svar til: oxidationstal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
