Kemi
saltsyre koncentration
27. november 2005 af
onsunshine (Slettet)
En opløsning har koncentrationen 0.30 mol/L.
Opløsningen fylder 2.0 L. Opløsningen fortyndes nu med 10.0 L rent vand, så opløsningen i alt fylder 12.0 L.
Beregn pH for denne opløsning.
2 L / 12 L = 0.17 mol.
Så har jeg koncentrationen...
Så er det pH-værdien:
-log [0.17] = 0.78
Er det sådan man gør det...? Og hvilken formel er det som jeg bruger til at starte med?
Opløsningen fylder 2.0 L. Opløsningen fortyndes nu med 10.0 L rent vand, så opløsningen i alt fylder 12.0 L.
Beregn pH for denne opløsning.
2 L / 12 L = 0.17 mol.
Så har jeg koncentrationen...
Så er det pH-værdien:
-log [0.17] = 0.78
Er det sådan man gør det...? Og hvilken formel er det som jeg bruger til at starte med?
Svar #1
27. november 2005 af KemiKasper (Slettet)
hmm nej:
Du har følgende stofmængde saltsyre:
n(HCl) = 0,30 M * 2,0 l = 0,60 mol
Da dit totale volumen er 12,0 l bliver koncentrationen af saltsyre:
c(HCl) = 0,60 mol/12,0 l = 0,050 M
Da saltsyre er en stærk syre kan pH udregnes som
pH = -log(c) = -log(0,050) = 1,3
Du har følgende stofmængde saltsyre:
n(HCl) = 0,30 M * 2,0 l = 0,60 mol
Da dit totale volumen er 12,0 l bliver koncentrationen af saltsyre:
c(HCl) = 0,60 mol/12,0 l = 0,050 M
Da saltsyre er en stærk syre kan pH udregnes som
pH = -log(c) = -log(0,050) = 1,3
Svar #3
27. november 2005 af onsunshine (Slettet)
mol/L må det være... Men bruger du andre formler til opgaven end
-log [H3O+] ?
-log [H3O+] ?
Skriv et svar til: saltsyre koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
