Kemi

syrereksponent og termokemi

28. november 2005 af Einstein_15 (Slettet)
Hejsa

Jeg har siddet og rodet lidt rundt med såkaldt "høj-niveau", kemi og har derfor nogle spørgsmål:

1)Hvad er en syreeksponent( den andvendes i pufferligningen; PKs)?
2)Hvordan kan man beregne, om en reaktion er endomterm eller exoterm? I min bog har de en masse værdier, som jeg ikke kender det fjerneste til. Kan i evt. komme med et eksempel?

Jeg takker på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2005 af frodo (Slettet)

1) pKs=-logKs, hvor Ks betegner ligevægtskonstanten for syrens reaktion med vand.

2) exoterm: deltaH0

deltaH betegner entalpitilvæksten for reaktionen, som kan beregnes ved hjælp af standardværider, der kan findes i diverse opslagsværker (såsom databog fyfik&kemi)

Svar #2
28. november 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#1

Tak for svaret, men jeg har lige et andet spørgsmål også:

Findes deltaH ikke ved hjælp af følgende formel: DeltaE+DeltaNgas*R*T?
Hvis ja, er det så også rigtigt at DeltaE ved en mol reaktion altid er -4807kJ?

På forhånd mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2005 af frodo (Slettet)

nej.

delta H kan findes sådan i gasfase, men det er ikke alle reaktioner der finder sted i gasfase. Faktisk meget få.

generelt er DeltaH*= cH*(C)+dH*(D)-(aH*(A)+bH*(B)

for reaktionen:

aA+bB-->cC+dD, hvor store bogstaver er stoffer, mens små er koefficienter.

Svar #4
28. november 2005 af Einstein_15 (Slettet)

Okay, jeg tænker lidt over det..Mange tak


Svar #5
24. december 2005 af Einstein_15 (Slettet)

Kan man godt tillade sig at sige at pH=pKs?

God jul

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. december 2005 af IBM (Slettet)

NEJ!

Svar #7
24. december 2005 af Einstein_15 (Slettet)

nå okay, for det der undrede mig var at når man tager -log( til f.eks. 1*10^-11, så giver det jo en pH-værdi..

Skriv et svar til: syrereksponent og termokemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.