Matematik
Lin. 2.ordens diff.ligning
28. november 2005 af
-Glenn- (Slettet)
Givet:
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=-exp(t)*sin(t)+2exp(2t)+8t.
Jeg skal finde den fuldstændige løsning. Jeg har tjek på den fuldstændige homogene løsning, og for så vidt også en en stor del af den partikulære. Jeg har valgt at se på højresiden som en sum af tre funktioner, hhv.
f(t)=-exp(t)*sin(t),
g(t)=2exp(2t),
h(t)=8t, dvs.
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=f(t)+g(t)+h(t). Herefter har jeg ved "systematisk gætteri" bestemt hvad der svarer til den partikulære løsning af;
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=g(t) => x_0g(t)=t-(1/2)
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=h(t) => x_0h(t)=(1/10)exp(2t)...
...men ved løsning af følgende
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=-exp(t)*sin(t), går jeg helt kold. Jeg kan simpelthen ikke blive enig med maple :)
Jeg sagde, at x_0f(t)=Aexp(t)*(Bsin(t)+Ccos(t)), og forsøgte så at bestemme A,B,C. Er dette overhovedet den rigtige metode, oder was??
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=-exp(t)*sin(t)+2exp(2t)+8t.
Jeg skal finde den fuldstændige løsning. Jeg har tjek på den fuldstændige homogene løsning, og for så vidt også en en stor del af den partikulære. Jeg har valgt at se på højresiden som en sum af tre funktioner, hhv.
f(t)=-exp(t)*sin(t),
g(t)=2exp(2t),
h(t)=8t, dvs.
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=f(t)+g(t)+h(t). Herefter har jeg ved "systematisk gætteri" bestemt hvad der svarer til den partikulære løsning af;
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=g(t) => x_0g(t)=t-(1/2)
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=h(t) => x_0h(t)=(1/10)exp(2t)...
...men ved løsning af følgende
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=-exp(t)*sin(t), går jeg helt kold. Jeg kan simpelthen ikke blive enig med maple :)
Jeg sagde, at x_0f(t)=Aexp(t)*(Bsin(t)+Ccos(t)), og forsøgte så at bestemme A,B,C. Er dette overhovedet den rigtige metode, oder was??
Svar #1
28. november 2005 af -Glenn- (Slettet)
..Og der skal så lige byttes rundt ...
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=g(t) => x_0g(t)=(1/10)exp(2t)
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=h(t) => x_0h(t)=t-(1/2)
:)
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=g(t) => x_0g(t)=(1/10)exp(2t)
x''(t)+4x'(t)+8x(t)=h(t) => x_0h(t)=t-(1/2)
:)
Skriv et svar til: Lin. 2.ordens diff.ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
