Matematik
asymptoter???
28. november 2005 af
ASLAK (Slettet)
funktionen hedder:
f(x)=(1/3)x^3-4x
og problemet er så at man så bestemme de eventuelle aymptoter....???
og hvordan gør man så det???
men jeg har fundet f'(x):
f'(x)=x^2-4
f'(x)=0
x^2-4=0
x=0 eller x=+-2
men hvordan kommer jeg videre...??
f(x)=(1/3)x^3-4x
og problemet er så at man så bestemme de eventuelle aymptoter....???
og hvordan gør man så det???
men jeg har fundet f'(x):
f'(x)=x^2-4
f'(x)=0
x^2-4=0
x=0 eller x=+-2
men hvordan kommer jeg videre...??
Svar #1
28. november 2005 af ASLAK (Slettet)
er der virkelig ikke nogen kloge hoveder som kan forklare mig hvordan man gør????
Svar #3
28. november 2005 af johanne17 (Slettet)
Der er da ikke asymptoter, når det ikke er polynomiers division?
Svar #4
29. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Sædvanligvis undersøger man blot for lodrette, vandrette og skrå asymptoter. Det er klart, at grafen for f ikke har en lodret asymptote. For at undersøge for eventuel vandret og/eller skrå asymptote, kan man betragte
|f(x) - k|
|f(x) - (ax + b)|
(k en konstant) og undersøge, om disse har grænseværdien 0 for x -> ± infty.
Konklusionen bliver, at grafen for f ikke har nogen sædvanlige asymptoter.
#3:
Sådan kan man ikke ræsonnere. For et modeksempel til en polynomiumsbrøk, betragt funktionen
f(x) = e^x + 1/x,
hvis graf har tre asymptoter, x = 0, y = 0 (for x -> -infty) og tillige kurven y = e^x, thi
|f(x) - e^x| = |-1/x| -> 0 for x -> ± infty.
//Epsilon
|f(x) - k|
|f(x) - (ax + b)|
(k en konstant) og undersøge, om disse har grænseværdien 0 for x -> ± infty.
Konklusionen bliver, at grafen for f ikke har nogen sædvanlige asymptoter.
#3:
Sådan kan man ikke ræsonnere. For et modeksempel til en polynomiumsbrøk, betragt funktionen
f(x) = e^x + 1/x,
hvis graf har tre asymptoter, x = 0, y = 0 (for x -> -infty) og tillige kurven y = e^x, thi
|f(x) - e^x| = |-1/x| -> 0 for x -> ± infty.
//Epsilon
Skriv et svar til: asymptoter???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
