Matematik
rumgeometri
29. november 2005 af
kskovsgaard (Slettet)
Hvordan forklarer man om ABCD udspænder et parallelogram?
A(2,-4,1) B(4,2,3) C(3,8,2) D(1,2,0)
Ud fra disse oplysninger?
A(2,-4,1) B(4,2,3) C(3,8,2) D(1,2,0)
Ud fra disse oplysninger?
Svar #2
29. november 2005 af kskovsgaard (Slettet)
jamen det behøver jo ikke lige være linjen AB som er parallel med CD, det kunne jo også være AD med BC
Svar #3
29. november 2005 af kskovsgaard (Slettet)
jamen det behøver jo ikke lige være linjen AB som er parallel med CD, det kunne jo også være AD med BC
jeg er mere ude efter metoden..
jeg er mere ude efter metoden..
Svar #4
29. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Et parallelogram er karakteriseret ved at have parvis parallelle og lige lange sider.
For at vise, at A,B,C og D udgør hjørnerne i et parallelogram uden på må og få at skulle efterprøve de vektorer, som kunne tænkes at udgøre siderne i parallelogrammet, gør man klogt i at illustrere punkterne i et rektangulært 3D-koordinatsystem. Tegn!
Derved bliver det klart, at det er af interesse at undersøge, om
[AB] = [DC] og [AD] = [BC],
thi i bekræftende fald er det ønskede vist.
//Epsilon
For at vise, at A,B,C og D udgør hjørnerne i et parallelogram uden på må og få at skulle efterprøve de vektorer, som kunne tænkes at udgøre siderne i parallelogrammet, gør man klogt i at illustrere punkterne i et rektangulært 3D-koordinatsystem. Tegn!
Derved bliver det klart, at det er af interesse at undersøge, om
[AB] = [DC] og [AD] = [BC],
thi i bekræftende fald er det ønskede vist.
//Epsilon
Skriv et svar til: rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
