Andre fag

Karakterskala system - USA vs DK

02. december 2005 af Duc_de_monde
Begrebet "straight A's" er trods dens ultimative placering på bedømmelsesskalaen et mindre usædvanligt fænomen, end 13/11 på stribe i Danmark.

Et gennemsnit af A-skalen udføres gennem den såkaldte GPA-calculation, hvor 4.0 (straight A) fremkommer hyppigere end i øvrige vesterlandske steder.

Den begavede bruger "Nemesis" har tidligere anvist at mængden af nominerede studerende per anno med et snit på >11 udgør en "håndfuld".
Som følge af den eneste officielle sammenligning, som blandt andre Fullbright Comission vedhæfter*, fremgår det at A = [13-10]. Finder der en kohærens mellem denne oplysning og den procentuelle mængde elever i USA, der fremstår som "straight A students"?

Pointe:
Hvofor er den maksimale karakter mere almindelig i USA - end i Danmark?

* Link: http://www.daf-fulb.dk/Portals/57ad7180-c5e7-49f5-b282-c6475cdb7ee7/Karakterer,%20hjemmeside.ppt
(Læs fodnoten)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2005 af Donttry

Hmm.. Såvidt jeg forstår så selvom du får A- = 10 så er det stadigt 4.0 .. Ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2005 af Donttry

Hvis det er såadn så:
Der er sikkert ligeså mange i Dk der går ud med et gennemsnit på 10 som i USA med 4.0 ..
Så i mine øjne er det enkelt?

Svar #3
02. december 2005 af Duc_de_monde

#1

1) Unweighted (der ses ikke på +/-): Ø.
2) Weighted: Nej.

Lad betragte et præstationsniveau til A.
A+ kan hermed betragtes som 13 og A- som 10.

Benyt lejligheden til at gentage mit spørgsmål: Hvofor er den maksimale karakter A mere almindelig i USA - end i Danmark?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2005 af | Sveegaard |

Måske bliver der bedømt på en anden måde?
Jeg kender intet til deres system at bedømme på, men måske lidt henad, at resultaterne i en test bare skal være rigtige, mens vi her absolut skal skrive fremgangsmåde og overvejelser?

Kun et tankespind.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2005 af Donttry

Det er den jo så bare heller ikke ..

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2005 af iB

#0
Hvofor er den maksimale karakter mere almindelig i USA - end i Danmark?

Nu har jeg selv været for doven til at finde frem nogen ordentlige tal som underbygger min påstand, men jeg tvivler på, at gennemsnitskarakteren i USA er C. Bogstavskalaen er definert ud fra, at over tid skal den være normaltfordelt med et snit på C. Grundet inflation i karakterene i USA stemmer dette ikke, og derfor bliver som at sammenligne "apples and oranges" for at sige det på amerikansk.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2005 af Roman Garcia

Situationen er den samme i Sverige. Der er rigtig mange, som får den maksimale karakter. Det betyder, at de personer, som ikke helt har den maksimale karakter, og gerne vil læse til læge, ofte må flytte til Danmark. Det er nemmere at få højere karakterer i nogle lande, og der kan naturligvis ikke gives et entydigt svar på baggrunden for dette. Forskellige lande, forskellige systemer. Hvis man vil finde sit niveau i udlandet, så kan man finde ud af, hvor mange procent, af en årgang, som har fået et bestemt snit eller over.

Svar #8
06. december 2005 af Duc_de_monde

"Hvis man vil finde sit niveau i udlandet, så kan man finde ud af, hvor mange procent, af en årgang, som har fået et bestemt snit eller over."

Her skal UV's guidance staff kontaktes?

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2005 af Peden

#7:
Er "problemet" med Sverige ikke også at man kan blive ved med at forbedre sit eksamenssnit, hvor man i Danmark kun har én chance?

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. december 2005 af Peden

http://pub.uvm.dk/2004/karakterer/kap07.html
Er forresten interessant i denne sammenhæng. Der kan man blandt andet se at gennemsnittet ved studentereksamen er steget fra 7.8 i 1975 til 8.3 i 2000.


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. december 2005 af allan_sim

#10.
Man kan dog også se, at gennemsnittet har ligget stort set uændret på 8,3 siden seneste reform i 1988/89. Pudsigt i øvrigt når man påtænker, at der blev indskrevet absolut brug i forbindelse med den reform.

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. december 2005 af Roman Garcia

#9
Jeg vil ikke kalde det system man har i Sverige for et problem. Det kunne være sjovt, hvis man forbød unge fra Sverige og Norge at læse til læge i Danmark. Så ville Danmark uddanne omkring 20 % flere læger til det danske marked, og det ville skabe en arbejdsløshed. Man kan sige, at antallet af studiepladser på medicin er forbundet med antallet af svenske og norske studerende. Hvis de forsvinder helt, må man skære i det danske antal, eller også uddanne til arbejdsløshed. At man kan forbedre sin karakter i en evighed i Sverige, kendes også fra Danmark. Via kvote 2 har man mulighed for at samle point i mange år, før man har mulighed for at bliver optaget. Det nye system, som er varslet i Danmark, betyder også, at man kan forbedre sin karakter ligesom i Sverige. Det er nok ikke her problemet ligger i Sverige. Problemet ligger nok i Danmark. Når man får den maksimale karakter over hele linjen i Sverige, så kan man komme ind og læse medicin i Sverige. Får man mange maksimale karakterer, men ikke et karakterblad udelukkende bestående af maksimale karakterer, så kan man ikke læse læge i Sverige. Derpå har man to muligheder. 1: Prøve at forbedre sine karakterer, og komme ind på et Svensk universitet 2: Tage et universitet i Danmark. For en svensk elev er det MEGET nemmere at komme ind på medicinstudiet i Danmark, end i Sverige. Kravene er simpelthen så høje i Sverige, at mange vælger Danmark. Jeg vil ikke kalde det et problem, men sådan er situationen.

Skriv et svar til: Karakterskala system - USA vs DK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.