Kemi

Lys

04. december 2005 af onsunshine (Slettet)
En natriumlampe udsender lys med frekvensen 5.09 *10^14 Hz.

a) Hvilken fotoenergi har lyset målt i joule?

Jeg kan ikke rigtig finde ud af hvad Hz svarer til i Joule. Hvad svarer det til ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2005 af LanioX (Slettet)

Du skal bruge at E = h*f

(Hvorfor spørger du i kemi-forummet?)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

spørg næste gang i fysik... det er ikke kemi!
;)

Svar #3
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

E må være energi. f er frekvens... og hvad er h ?

(kom til at trykke forkert)

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

er det ikke plancks konstant. tjek lige efter, men mener det er rigtigt nok....

Svar #5
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

Jo det er det... altså... 6,6 * 1034 Js

Men jeg forsår stadig ikke hvad jeg skal gøre ved brug af formlen E = h*f.

(6,6 * 1034 Js) * 5.09 * 10^14 Hz = 3.47 * 10^18

Så har jeg E. Og hvad så ? Og hvilken enhed skal der på ?

Svar #6
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

ingen der lige kan hjælpe med den her opgave...?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2005 af frodo (Slettet)

ja så er du færdig! Det var jo det du skulle beregne. Enheden må du selv finde. H har enheden [J*s] og frekvensen [Hz]=[s^(-1)]

Svar #8
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

Er det ikke bare joule så ?

Svar #9
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

Det må det være.
Så er spørsmålet hvad det svarer til i eV. Men hvad svarer 1 joule til i eV ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. december 2005 af frodo (Slettet)

ja, det er J. Slå op i din databog, hvor meget en eV er i J

Svar #11
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

Har kun en formelbog, der står det ikk...

Svar #12
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

Det står på nettet..

1 eV = 1,6021773 * 10^ -19 J

Så skal jeg bare gange det tal med det jeg fik før.... så er den klaret...

Svar #13
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

I eV bliver det: 3.47 * 10^18 Joule * 1,6021773 * 10^-19= 0.55 eV.

Det må være sådan.

Så står der: Hvilken bølgelængde har lyset? Hvilken formel skal jeg så bruge ?

Svar #14
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

Hvad siger du til denne her:

V= lambda * f ?

Hvis den hvad er så tallene for V og lambda ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. december 2005 af frodo (Slettet)

h=6,6*10^(-34)Js!

det giver lidt mindre tal.

og nej, du skal ikke gange med det, men dele.da 1J=1/(1,6021773 * 10^ -19) eV

c=h*f, hvor c=lysets hastighed

Svar #16
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

Det er vist ikke den aligevel...
Det må være:

Jeg bruger her formlen l=c/f.
(3 * 10 ^8 m/s) / (5.09 * 10^14 Hz) = 0.000000589 m.

Er det rigtig nok ?

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. december 2005 af frodo (Slettet)

samme formel. og det virker plausibelt nok. omskriv dog til enheden nm. (Det er væsentligt pænere)

Svar #18
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

Godt så laver jeg det lige lidt om i a)

(6,6 * 10^-34 Js) * (5.09 * 10^14 Hz) = 3.36 * 10^-19 Joule.

1 eV = 1,6021773 * 10^-19 J

I eV bliver det: 3.36 * 10^-19 Joule * 1,6021773 * 10^ -19= 5.38 * 10^-38 eV.

Var det lidt bedre...?

Brugbart svar (0)

Svar #19
04. december 2005 af frodo (Slettet)

nej. Du skal dele, som jeg siger i #15.

Svar #20
04. december 2005 af onsunshine (Slettet)

I eV bliver det: 3.36 * 10^-19 Joule / 1,6021773 * 10^-19= 2.097 eV.

Sådan her...?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.