Matematik
opg 398 mat 2b
05. december 2005 af
egeris (Slettet)
Er der nogen som har været slemme i åt? har du lyst til at gøre dit regnskab op så du alligevel får julegaver i år? Så plz Hjælp mig med udregningen af denne opgave:
Grafen for den differentiable funktion f har i punktet (2,3) en tangent med hældningskoefficienten -2.
Funktionen g er bestemt ved:
g(x)=kvadrattoden af (f(x)+1)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for g i punktet (2,g(2)).
Mange tak.
Grafen for den differentiable funktion f har i punktet (2,3) en tangent med hældningskoefficienten -2.
Funktionen g er bestemt ved:
g(x)=kvadrattoden af (f(x)+1)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for g i punktet (2,g(2)).
Mange tak.
Svar #1
05. december 2005 af fixer (Slettet)
Givet
g(x) = sqrt(f(x)+1), f(x) >= -1
haves for den afledede
g'(x) = f'(x)/(2sqrt(f(x)+1)) = f'(x)/(2g(x))
Hældningen til tangenten til grafen for g i punktet (2,g(2)) er g'(2),
g'(2) = f'(2)/(2g(2))
Fortsæt selv.
g(x) = sqrt(f(x)+1), f(x) >= -1
haves for den afledede
g'(x) = f'(x)/(2sqrt(f(x)+1)) = f'(x)/(2g(x))
Hældningen til tangenten til grafen for g i punktet (2,g(2)) er g'(2),
g'(2) = f'(2)/(2g(2))
Fortsæt selv.
Svar #2
05. december 2005 af egeris (Slettet)
Ehh... tak for hjælpen, jeg har forstået det ind til videre, men jeg kan ikke rigtig komme videre, er der nogen som kan gi mig lidt ekstra hjælp.
Skriv et svar til: opg 398 mat 2b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
