Andre fag

Økonomi på Universitetet

08. december 2005 af bge (Slettet)
Hvad skal der til for at studere økonomi på uni, og hvilke fag er gode at have haft før?`Hvor meget skriftlig arbejde er der, og er det et hårdt studie?

På forhånd tak. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2005 af slettet_bruger (Slettet)

Var selv på besøg på politstudiet i sidste uge, så kan godt svare på dine spørgsmål.

Før 2008: Mat. på mindst B-niveau + snit på 8,0 eller over.
Efter 2008: Mat. på A-niveau + snit på 8,0 eller over.

Gode valgfag er engelsk, fysik, matematik og samfundsfag. Så hvis du har mod på det og er skrap til engelsk så snup mat., fys. og samf. på A-niveau :)

Svar #2
08. december 2005 af bge (Slettet)

Er du sikker på at man skal have et snit på minimum 8? Min studievejleder sagde at økonomi var forholdsvis let at komme ind på, så ens gennemsnit skulle være underordnet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2005 af allan_sim

#2.
Søg og du skal finde!

http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-samfoekonomi

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2005 af Jean

Ellers kan man jo også læse Matematik-Økonomi på uni, hvor der er frit optag bare man har matematik på A niveau og bestået studentereksamen.

Om man kommmer langt / gennemfører på studiet hvis man ikke har 8 i gennemsnit vides ikke ?

Svar #5
08. december 2005 af bge (Slettet)

#3 Har kigget på dit link.

Og der står ikke et bestemt snit under specifikke adgangskrav til økonomi på AU. Vil det sige at man "kun" skal have haft matematik på B for at kunne blive optaget?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2005 af allan_sim

#5.
Ja, indtil 2008 hvor kravet er mat A - samt under forudsætning af, at adgangskvotienterne holder status quo.

I øvrigt er det værd at tænke, at når et studium opgraderes til at kræve mat A i 2008, så er det sikkert en god idé at have det allerede nu, fordi det så højst sandsynligt er det reelle indgangsniveau.

Svar #7
08. december 2005 af bge (Slettet)

Hvordan er tendenserne mht. ændringer i adgangskvotienterne?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2005 af allan_sim

#7.
Det kan man i sagens natur ikke sige noget om. Den adgangskvotient man kan læse efter optaget et givet år var det dårligste karaktergennemsnit som en ansøger blev optaget med. Der er tale om ren udbud og efterspørgsel, og normalt stiger eller falder kvotienterne ikke voldsomt, men det kommer an på dine medansøgeres gennemsnit.


Svar #9
16. december 2005 af bge (Slettet)

Hvor meget kendskab skal man have indenfor samfundsfag for at kunne følge med på uni.? I år, er adgangskravet jo kun Mat B. Så jeg går udfra at en stor baggrundsviden om samfundet ikke er påkrævet?

Svar #10
07. januar 2006 af bge (Slettet)

Nogen der kan svare?

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. januar 2006 af Madsst (Slettet)

Jeg er lige startet i år. Jeg har ikke haft samfundskundskab eller lignende. Jeg kendte nærmest intet til økonomisk teori og lignende, men jeg havde læst avis et par gange i løbet af året. Jeg har klaret mig på trods. Det er absolut ikke nødvendigt at kunne andet end matematik i forvejen, da det man lærer i gymnasiet alligevel ikke er relevant. Ligeledes er det komplet ligegyldigt om man har gået på handelshøjskole da deres "økonomiske" pensum gennemgås på to til tre forelæsninger. Cand.polit kræver at man er villig til at læse (meget!) og man skal være indforstået med at pensum er meget matematisk orienteret, i hvert fald de første år. Mht, adgangskravet ved jeg at der findes et matematikkursus som man kan tage hvis man ikke opfylder andre adgangskrav, hvor dette kursus skulle være svært at dumpe. Men som sagt er det nok ikke smart at vælge økonomi på KU hvis man har meget dårlige matematik karakterer.

Svar #12
07. januar 2006 af bge (Slettet)

#11

Håber ikke jeg snager for meget, men hvad var dit snit på og hvor læser du henne?

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. januar 2006 af Madsst (Slettet)

:-) mit snit i gym var 9,5, men det var ikke noget jeg havde arbejdet videre hårdt for. Jeg læser økonomi på KU, hvor vi kalder det cand(stud).polit. Nu er jeg nok et dårligt eksempel da jeg ikke læste videre meget i gym, men jeg bruger nok omkring 10 gange mere tid på lektier end i gymnasiet. Man skal regne med ca. 3-4 timers læsning om dagen udover den tid man bruger til forelæsninger og øvelsestimer (ca. 25 timer pr. uge).

Svar #14
07. januar 2006 af bge (Slettet)

Så du brugte altså 2,5 time om ugen på lektier i gym, og fik et snit på 9,5? ;d Nogen har jo bare flair. Men hvordan ser det så ud med fritiden når man studere på øko. på uni? Har man stadig tid til venner og familie?

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. januar 2006 af Madsst (Slettet)

Undskyld 8,5 mener jeg :-). Tastefejl. Ja, det er så lidt mere problematisk nogen gange. Jeg har haft meget dårligt tid til at lave andet end lektier det første halve år. Det har givet mange problemer, ikke mindst med kæresten :) Jeg synes dog at kunne mærke at jeg har fået mere tid på hænderne her på det sidste, nok både fordi jeg er blevet mere strukturet og fordi jeg er blevet bedre til at læse. Men fritid skal man nok ikke vente meget af de første par år på studiet. Sådan kunne jeg nu forestille mig det er de fleste steder.

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. januar 2006 af Waterhouse (Slettet)

#1: Af ren interesse, hvor vil man få brug for fysik på økonomistudiet?

Brugbart svar (0)

Svar #17
08. januar 2006 af chichu (Slettet)

#15 Nu synes jeg godt nok du tegner noget af et skræmmebillede rent tidsmæssigt af universitetet :-)

Man kan sagtens have tid til et socialt liv, selv som stud.polit, og det SKAL man også tage sig. Jeg tror det gælder alle studier, at man kan læse og læse og læse og aldrig have tid til andet. Men så kører man ofte hurtigt sur i det, og min erfaring er, at de, der gør det, trives generelt dårligere (ikke sagt, at Waterhouse dermed gør det :-) - jeg siger generelt), for det giver sgu stress.

Selvfølgelig bruger man mere tid på studierne end man brugte i gymnasiet, men hvis man tænker over det, så kan meget klares med en læse-søndag og så kan man fx have fri 3 hverdagsaftener.
Så helt slemt er det heller ikke! (ok, måske lige bortset fra bortset fra eksamensmånederne...)


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. januar 2006 af JGH (Slettet)

Bare generelt - ikke nødvendigvis cand.polit.:

a) Er det sådan, at hele ens gymnasiepensum i et givet fag (fx mat A) bliver gennemgået over et par forelæsninger på universitetet? Hvis ja, er dette så fordi 1) mat A ikke er et adgangskrav, eller 2) dette er det generelle tempo - dvs. du lærer det, der svarer til en måneds undervisning i gymnasiet ved een forelæsning på universitetet, eksempelvis.

b) Kan man slet ikke følge med i forelæsningerne, hvis man ikke har lært på lektien? (Hvilket man godt kan på stx)

Brugbart svar (0)

Svar #19
08. januar 2006 af chichu (Slettet)

Jeg blander mig lige igen:-)

#18: På mit studie, statskundskab, tilbyder de matematikkursus forud for økonomi-faget. Jeg mener, at det strækker sig over en måned og svarer til matematik B. Tempoet er naturligvis højere, men ikke så meget igen. Det handler også om, hvordan matematik skal bruges - vi havde fx ingen bevisførelse, blot 'anvendt' matematik, hvilket alt andet lige er en del lettere. Jeg mener de gør dette på mange af de studier, hvor matematik ikke er et krav, men en klar fordel.

b) Hvis det er humanistisk, så ja, man kan godt følge med. Men hvis det er fx økonomi, så kan det føles som en stor gang ævl om mærkelige talkombinationer, hvis man ikke har læst.
På holdtimer, hvor der er fremlæggelser og debat er man derimod ret lost, hvis man ikke har læst. Man kan med andre ord ikke bare lire en omgang almen viden af og tro det gør sig ud for et kvalificeret bidrag!

/chichu

Brugbart svar (0)

Svar #20
10. januar 2006 af JGH (Slettet)

#19
Er der "meget" matematik på statskundskabsstudiet?

Hvor stor del består "holdtimerne" af i forhold til forelæsningerne? Jeg har altid haft den (forkerte, åbenbart) opfattelse af, at universitetet er forelæsninger + en slags selvstudium.

I gymnasiet siger de, at man har ansvar for egen læring. Dette passer ikke, har jeg erfaret. Passer det mht. universitetet (statskundskab)?

Tak, fordi du giver dig tid til at besvare en gymnasielev. Da jeg gik i folkeskolen var det store stygge gymnasium også forbundet med en del overtro, så jeg prøver at komme fordommene i forekøbet.

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.