Matematik

2sinv*2cosv

08. december 2005 af john2005 (Slettet)

f(x)=2sinv*2cosv

Hvad bliver f'(x) så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2005 af lany (Slettet)

Kig lige i din matematikbog og se om du kan finde ud af hvordan man differentierer et produkt af to funktioner. Du skal derunder desuden differentiere sin(v) og cos(v).

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2005 af frodo (Slettet)

eller også anvender du additionsformlerne til at simplificere det udtryk du har stående.

Svar #3
08. december 2005 af john2005 (Slettet)

Jeg har fået f'(x)=2cosv*-2sinv

Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2005 af lany (Slettet)

Nej - du kan ikke bare differentiere de to faktorer. Men du har differentieret de to funktioner hver for sig, og det er gjort rigtigt. Kig lige i din bog igen og se hvordan et produkt differentieres. Dvs. hvis f(x)=u(x)v(x), så skal du finde en regneregel til at finde f'(x).

Svar #5
08. december 2005 af john2005 (Slettet)

Jeg ved godt at f'(x)*g'(x)=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

Og derfor får jeg:

f(x)=0*sinv+2*cosv * 0*cosv+2*-sinv
<=>
f(x)=2*cosv*2*-sinv

?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2005 af eightx2 (Slettet)

f(x)=2sinv*2cosv

(2sinv)'=0*sinv+2*cosv = 2cosv
(2cosv)'=0*cosv+2*(-sinv) = -2sinv

f'(x)=(2sinv)'*2cosv+2sinv*(2cosv)'

Så burde resten give sig selv :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2005 af sigmund (Slettet)

Jeg ville hellere bruge en formel for den dobbelte vinkel,

sin(2*v)=2*sin(v)*cos(v),

til at simplificere udtrykket, og differentiere det simplificerede udtryk.

Svar #8
08. december 2005 af john2005 (Slettet)

Hvordan skal jeg taste det ind på grafregnerens Y= ?
For jeg synes det ser helt forkert ud..

Skriv et svar til: 2sinv*2cosv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.