Kemi

hydrofob, hydrofil

08. december 2005 af lauraperby (Slettet)
siger man at polære stoffer kun vil blandes med polære stoffer.... eller siger man polære stoffer kun vil reagere med polære stoffer....???? Er KMnO4 eller I2 hydrofobe eller hydrofile....hvad vil det sige at de er hydrofile...???

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2005 af Calinarion (Slettet)

hydrofob og hydrofil er modsatte udtryk:
fil = elsker
fob = afskyr

de BLANDES med hindanden.

Er ikke sikker på hvad stofferne er.. men med denne nye viden kan du sikkert selv svare.

Svar #2
09. december 2005 af lauraperby (Slettet)

okay tak...så må I2 være hydrofob og KMnO4 være hydrofil....

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2005 af mfgh (Slettet)

Polære stoffer plandes med polære stoffer.. de blandes ikke på tværs!

Der er også noget som hedder Lipofile stoffer = fedt elskende.. Kan desværre ikke finde mine notater.. men det er noget med at man udfra om de f.eks har mange OH-grupper kan se om de er enten hydrofile eller hydrofobe! Det er en let måde at se det på!

Håber mit svar kan hjælpe dig på vej!

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2019 af Mushface

man siger, at 4 carbon atomer med hydrofobe gruooer ophlver virknigen af en hydrofil gruppe. 

Dvs . Et C-C-C-OH Propan-1-ol er Hydrofil. Dette grundet denh hydrofile OH - Hydroxid gruppe.
 

Butanol C-C-C-C-OH , grundet reglen med de 4 Carbon atomer er der her tale om et Hydrofob molekyle.

Jeg har dog ikke læst nogle steder , at den hydrofile gruppe er dominerende. 

Så hvorfor at Methanol er hydrofil , på trods af den både har 1 hydrofob og hydrofil gruppe. ? - Det jeg meget nysgerrig omkring.


Skriv et svar til: hydrofob, hydrofil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.