Matematik

Parabel

08. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Tegn parabelen y=-x^(2)+3x.
Bestem:
a: nulpunkterne.

b: toppunkt

c: forskriften for parablens symmetrilinje.

PÅ FORHÅND TAK !!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2003 af Bubbles (Slettet)

Hvis du først forsøgte selv...? Det ville nok også være udbytterigt for dig, ikk'?

Kom med et forslag og så skal jeg (eller en anden) nok hjælpe dig videre.

Svar #2
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg har prøvet at udregne diskrimenanten d=3^(2)-4*(-1)*0
og så har jeg fået at X=(3^(2)+(kvadratrod 9))/2*(-1) og X=(3^(2)-(kvadratrod 9))/2*(-1) og så få jeg at løsningen L=(-6 og -3).

Er det rigtigt?

Svar #3
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

taber

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2003 af Bubbles (Slettet)

well... hvorfor benytter du bare ikke nulreglen?

Jeg får det til:
-x^2+3=0
x(-x+3)=0
dvs
x=0 &
-x+3=0, dvs x=3

Er du med?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2003 af Bubbles (Slettet)

Ja.. har lige opdaget en fejl:

Der skulle stå
-x^2+3x=0 og ikke -x^2+3=0

Svar #6
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, tak jeg er med.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2003 af ababab (Slettet)

b: toppunkt:
toppunktet finder du ved at sige
((-b/2a),(-d/4a))=(x,y)

Svar #8
08. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Ok, tak for det.

Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.