Kemi

pufferligningen

10. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)
tænkte på om der er en der kan forklare mig at når vi er halvvejs henne mod ækvivalenspunterne så er ph=pks. kan ikke lige se et sammenhæng i det lige pt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2005 af 150972 (Slettet)

Bjerrumdiagram, bjerrumdiagram, bjerrumdigram......

Svar #2
10. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

jamen jeg har ikke lavet et bjerrum diagram, kan jeg ikke se det på en titrerekurve

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2005 af det.dean (Slettet)

lav et

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2005 af 150972 (Slettet)

Du kan godt kigge på din kurve, men hvis du skal forstå kemien, må du bruge Bjerrum. Et Bjerrumdiagram vil give dig svar på dit spørgsmål.

Svar #5
10. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

jamen i et titrerkurve kigger man ikke bare der hvor man er halvejs mod ækvivalenspunktet? er itvivl fordi jeg har dået rimlig store afvigelser..

Svar #6
10. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

nu har jeg også prøvet at udregne ph i ækvivalenspunkterne, de udregnede passer ikke i overensstemmelse med kurven. 2 ækvivalenspunkts ph passer med 1. ækvivalenspunkts ph på grafen. en som har et forslag til hvad jeg kan have gjordt forkert??

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2005 af 150972 (Slettet)

http://forlag.fadl.dk/sample/basalkemi/kap2-protolytter-040205.pdf

hvis du gå ind på denne fil vil du måske få den hjælp du skal bruge. Kig på eksempel 11.

Svar #8
10. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

kan jeg ikke rigtigt bruge

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2005 af 150972 (Slettet)

har du taget højde for det større volumen??

Svar #10
10. december 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

jamen jeg har brugt ph=0,5*(pks(s)+pks(amf))
det er bare det med kurven jeg ikke kan få til at passe. har set på en af de øvelser der ligger inde på siden og kan virkelig ikke se hvordan haun har aflæst sine kurver...!

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. december 2005 af 150972 (Slettet)

Præcis mellem start og det første ækvivalesområder er alfa = 0,5 Her har halvdelen af H3PO4 reageret med med OH- og dermed er C H3PO4 = C H2PO4-

Det samme gør sig gældende ved alfa = 1,5 og 2,5

Du er nødtil at bruge den udvidede pufferligning. Den bruges når pH er under 3 og over 11.

Den udvidede ligning er brugt i eksemplet.

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. december 2005 af 150972 (Slettet)

Du kan kun bruge ligningen #10 hvor pC er syrens formelle koncentration.

Du har med en aktuel koncentration at gøre

Brugbart svar (1)

Svar #13
10. december 2005 af frodo (Slettet)

for at svare på dit oprindelige spørgsmål i #0, kan det let og elegant forklares ved at kaste et blik på pufferligningen:

pH=pKs+log(nB/nS) (*)

når vi er halvvejs mod et ækvivalenspunkt, er nB=nS ikke?

da dette gælder, kan vi simplificere udtrykket (*):

pH=pKs+log1, da nB/nS=1, når de er lige store. Da log1=0, har vi:

pH=pKs, jhalvvejs op mod ækvivalenspunktet.

For at forklare dine beregningsudsving, må du vist specificere, hvad det er du har titreret på og med. og hvilke resultater du ahr fået.

Skriv et svar til: pufferligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.