Matematik
Juleopgaver
11. december 2005 af
Santafun (Slettet)
Jeg har lige en anden opgave som volder lidt problemer:
Et kræmmerhus skal formes som en kegle med et rumfang på 500 cm^3
Vis at overfladearealet O(r) da kan udtrykkes ved formlen:
O(r)=pi*kvad.rod((1500/pi)^2*pi^-2+r^4)
Ved ikke lige hvordan jeg skal gribe opgaven an. finder den lidt forvirrende!!!
Det kunne måske hjælpe hvis jeg vidste hvad formlen for overfladearealet for en kegle...
Et kræmmerhus skal formes som en kegle med et rumfang på 500 cm^3
Vis at overfladearealet O(r) da kan udtrykkes ved formlen:
O(r)=pi*kvad.rod((1500/pi)^2*pi^-2+r^4)
Ved ikke lige hvordan jeg skal gribe opgaven an. finder den lidt forvirrende!!!
Det kunne måske hjælpe hvis jeg vidste hvad formlen for overfladearealet for en kegle...
Svar #1
11. december 2005 af lauraperby (Slettet)
Arealet af den krumme overflade af en kegle finder du ved:
A = pi*r*s
hvor r er radius i bunden af keglen, når kræmmerhuset er foldet, og s er sidelængden
A = pi*r*s
hvor r er radius i bunden af keglen, når kræmmerhuset er foldet, og s er sidelængden
Svar #2
11. december 2005 af sigmund (Slettet)
Et kræmmerhus er vel et omdrejningslegeme, hvor linjen y=a*x, (00), er drejet 2*pi om y-aksen?
Skriv et svar til: Juleopgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
