Matematik

HJÆLP til analytisk gometri...!!

09. november 2003 af Alica (Slettet)
Jeg er lige gået i stå midt i en opgave. Opgaven lyder således:

I et koodinatsystem er en linje l og en cirkel C bestemt ved

l: y=2x-1
C: (x-1)^2 + (y-3)^2= 25

Tegn linjen l og cirklen C i koordinatsystemet, og beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l C.

(dette har jeg så gjort)

mit spørgsmål er så her:

En anden cirkel har samme radius som C og har linjen l som tangent. Bestem en ligning for denne cirkel.

.....og hvordan gør man så det?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Dette er bare et gæt: skal du ikke bare tage f' af cirklen?
det er ikke sikkert ikke rigtig---
Morten

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Kan du sige mig hvilket opgave det er, så kan jeg måske finde det i min noter...

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2003 af Niels (Slettet)

Hint: hvis den skal være tanget skal den jo kun skære i et punkt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2003 af Niels (Slettet)

Ved ikke om du har læst indlægget endnu og har forstået det.
Hvis du har giver den
(x-1)^2+(y-3)^2=0.8

Svar #5
09. november 2003 af Alica (Slettet)

Til sara: det er opgave 2.25 i "Eksamensopgaver i matematik bind 1"

Til Niels: Hvordan nåede du frem til det???

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2003 af Niels (Slettet)

Du ved jo at hvis den skal være tangent skal den kun skære 1 gang.

Når du sætter y(x) ind i cirklens ligning og løser den lig med 0 får du jo her 2 løsninger.
Hvis du tegner den andengradsligning som du har løst lig 0 på på din lommeregner ser du jo også at den skærer to steder.
Hvis vi nu forestiller os at vi skubber den opad vil den jo på et tidspunkt slet ingen løsninger have fordi hele funktionen ligger over x-aksen, altså ingen skæringer.
Vi skal altså sørge for der er en skæring her altså skal du finde funktionen minimumsværdi.
Hvis du så lægger minimumsværdien til din andengradsligning vil den jo blive skubbet minimumsværdien op og dermed lige nøjagtige kun skære et sted.

Skriv et svar til: HJÆLP til analytisk gometri...!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.