Kemi
pH-beregning
11. december 2005 af
kuerten15
a) Hvordan beregner jeg pH i en 0,1 M natriumcarbonatopløsning? Jeg kan ikke finde pKa for NaHCO3, derfor er jeg gået lidt i stå...
b) 1000 mL 0,1 M NaHCO3 tildryppes en opløsning af 1 M HCl indtil pH viser 6,37... Spørgsmålet er så hvor mange mL saltsyre, som skal tilsættes for at opnå det ønskede pH 6,37? (vi ser bort fra CO2)..
b) 1000 mL 0,1 M NaHCO3 tildryppes en opløsning af 1 M HCl indtil pH viser 6,37... Spørgsmålet er så hvor mange mL saltsyre, som skal tilsættes for at opnå det ønskede pH 6,37? (vi ser bort fra CO2)..
Svar #1
11. december 2005 af 150972 (Slettet)
Pka er 6,37 derfor når alfa = 0,5 og C HCO3(-) = C CO3(2-) derfor bliver pufferligningen Pka = pH når koncentrationerne/stofmængderne er lige stor
Skriv et svar til: pH-beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
