Kemi
SSO, Theobromine
13. december 2005 af
Micc_86 (Slettet)
Jeg er ved at skrive sso om methylxanthinerne theobromine og coffein. I den forbindelse skal jeg lave en ekstraktion af theobromine fra chokolade. Dog har det været svært at finde en go vejledning, og derfor har jeg eksperimenteret lidt ud følgende:
http://www.usdoj.gov/dea/programs/forensicsci/microgram/journal071203/mj071203_pg4.html
I en af mine bøger CAFFEINE står: Theobromine and theophylline are weakly amphoric and behave more distinctly as acids or base than caffeine does. This is evident from the ease with which theobromine and theophylline will dissolve in aquerous acids and bases; they are sparingly souble in pure water.
I første omgang undersøgte jeg theobromins opløselighed i henholdsvis en Na2CO3-opløsning og en CH3COOH-opløsning. I vejledningen står der, at man skal anvende syre til at dække chokoladen (i mit første tilfælde brugte jeg dog kun ren theobromine), men jeg oplevede at theobrominen blev opløst bedre i basen. - hvordan kan det være?
Jeg har dog svært ved at se, hvorfor dette netop lige var tilfældet, og derfor håber jeg, at I måske kan hjælpe med at besvare mit spørgsmål.
I min bog er der envidere oplyst følgende:
Acidis (Ka) and Basic (Kb) Equilibrium Constants Expressed as pKa and pKb
- Thebromine, 180C, pKa = 10.0, pKb = 13.9
Kan dette bruges til noget, når der er angivet ved den temperatur?
http://www.usdoj.gov/dea/programs/forensicsci/microgram/journal071203/mj071203_pg4.html
I en af mine bøger CAFFEINE står: Theobromine and theophylline are weakly amphoric and behave more distinctly as acids or base than caffeine does. This is evident from the ease with which theobromine and theophylline will dissolve in aquerous acids and bases; they are sparingly souble in pure water.
I første omgang undersøgte jeg theobromins opløselighed i henholdsvis en Na2CO3-opløsning og en CH3COOH-opløsning. I vejledningen står der, at man skal anvende syre til at dække chokoladen (i mit første tilfælde brugte jeg dog kun ren theobromine), men jeg oplevede at theobrominen blev opløst bedre i basen. - hvordan kan det være?
Jeg har dog svært ved at se, hvorfor dette netop lige var tilfældet, og derfor håber jeg, at I måske kan hjælpe med at besvare mit spørgsmål.
I min bog er der envidere oplyst følgende:
Acidis (Ka) and Basic (Kb) Equilibrium Constants Expressed as pKa and pKb
- Thebromine, 180C, pKa = 10.0, pKb = 13.9
Kan dette bruges til noget, når der er angivet ved den temperatur?
Skriv et svar til: SSO, Theobromine
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
