Matematik

asymptote hjælp

14. december 2005 af Stinnie (Slettet)
Halløjsa:)

jeg sidder fast i denne opgave - håber nogen kan hjælpe mig:

f(x)=3-(1/x+2), hvor x ikke må være -2.

Bestem en ligning for hver af asymptoterne til grafen for f.


Svar #1
14. december 2005 af Stinnie (Slettet)

derudover skal man bestemme skæringspunkterne mellem f og linien l
l:y=4x+(5/2)
de to ligninger sættes lig hinanden, men så er jeg strandet.

Svar #2
14. december 2005 af Stinnie (Slettet)

#1 - den her opgave er løst

Nu søges hjælp til at finde asymptoterne!

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2005 af fixer (Slettet)

At dømme udfra oplysningen x E R\\{-2} er der nok snarere tale om funktionen

f(x) = 3 - 1/(x+2), x E R\\{-2}

I dette tilfælde er det tilstrækkeligt at undersøge f(x) i følgende grænseovergange

a) for x -> -2-
b) for x -> -2+
c) for x -> -oo
d) for x -> +oo

og det er endda kun nødvendigt at vælge een af a) eller b).

Foretag disse undersøgelser og drag de nødvendige konklusioner.

Med hensyn til løsning af ligningen

f(x) = 4x + 5/2

vil det være praktiskt at multiplicere på begge sider med x+2. Dette er tilladeligt idet det er forudsat at x E R\\{-2} hvorfor x+2 != 0.

Svar #4
14. december 2005 af Stinnie (Slettet)

okay, mange tak for hjælpen - jeg prøver lige, og hvis jeg ikke kan få det til at virke, skriver jeg lige.

Skriv et svar til: asymptote hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.